Η ΒΙΟΤΕΞΗΚΑΡΠ  ΚΡΗΤΗΣ  ιδρύθηκε το 1978 από το Μιχάλη Μπαμιεδάκη και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε σε μια πρωτοποριακή βιοτεχνία λόγω της ποιότητας και της μοναδικής γεύσης των προϊόντων της.

Με πολύ μεράκι δημιούργησε συνταγές , που καθιέρωσαν την ΒΙΟΤΕΞΗΚΑΡΠ ΚΡΗΤΗΣ ως την πρώτη οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο της με απίθανη γεύση  και σταθερή ποιότητα.

Το PASTELI, τα CARAMEL NUTS (Ξηροί Καρποί Καραμελέ) και το γνήσιο NOUGAT ( μαντολάτο) φτιάχνονται χωρίς συντηρητικές ουσίες, με ελάχιστη ζάχαρη, πολύ μέλι και ξηρούς καρπούς εγχώριας προέλευσης.

Σήμερα, η ΒΙΟΤΕΞΗΚΑΡΠ  ΚΡΗΤΗΣ  έχει και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κάμπο Αγ. Σύλλα στο 8ο χλμ. Ηρακλείου Μαλάδων και διοικείται από το Βαγγέλη Μπαμιεδακη, το νεότερο μέλος της οικογένειας, που συνεχίζει με την ίδια τεχνική,  με το ίδιο πάθος και αγάπη για την επιχείρηση.

Τα προϊόντα MICHEL προτείνονται και σαν είδη υγιεινής διατροφής περιέχουν υψηλά ποσοστά βιταμινών A, B1, B2, E που διατηρούνται ανέπαφα και μετά το ψήσιμο λόγω της ειδικής τεχνικής που εφαρμόζεται. Έτσι, τα πλούσια συστατικά του προϊόντος και η υπέροχη γεύση τους παραμένουν αναλλοίωτα κάνοντας όλη την γκάμα MICHEL ένα θρεπτικό χρυσωρυχείο.

Τα προϊόντα της είναι γνωστά  σ’ όλο τον κόσμο αλλά και σ’ όλη την ελληνική αγορά, που τα αναγνωρίζει ως προϊόντα κορυφαίας ποιότητας.

Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 από το 2004. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει κερδίσει διεθνή βραβεία, όπως το   «ΧΡΥΣΟ ΑΣΤΕΡΙ» στην ΜΑΔΡΙΤΗ το 1990 και το «ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ ΑΣΤΕΡΙ» στο ΜΕΞΙΚΟ το 1993.